Používané biopotraviny

Níže Vám představujeme některé z vybraných biopotravin, které používáme při přípravě pokrmů.

amarant.jpg Amarant Amarant  je vysoce výživná obilnina, která se nazývá „zlatem Inků“. Obsahuje 4x více vlákniny než jiné obilniny, bílkovina amarantu je blízká živočišné bílkovině. Amarant...
morske-rasy.jpg Arame Mořská řasa Arame má jemnou chuť a je ceněna zejména pro příznivý účinek na vysoký krevní tlak. V lidové medicíně se používala při problémech s ženskými reprodukčními...
artycok.jpg Artyčok Bylina pochází pravděpodobně z Malé Asie. Už před 2500 lety ji pěstovaly v Egyptě. V 16. století byl ceněn v Anglii a Francii, v Čechách znám již v 16. - 17. století. Je...
azuki.jpg Azuki Azuki jsou drobné fazolky, které se v Japonsku považují za královnu fazolí a dokonce se prý podávaly jako prostředek k vyloučení jedů z těla, potom co někoho pokousal pes nebo...
batty.jpg Batáty Batáty, nebo také sladké brambory, ač nejsou botanicky příbuzné pravým bramborám, jsou kořenové hlízy Povijnice jedlé. Původem jsou ze Střední Ameriky - Peru. V současné době se...
batavia_2.jpg Batavia salát Nový typ ledového salátu zvaný Batavia je známý především ve Francii. Chutná podobně jako ledový salát. Ač není tak křupavý, jeho listy jsou jemnější. Vyskytuje se v zelené i...
brokolice.jpg Brokolice Brokolice je druh brukve zelné, je druhem kapusty a příbuzná květáku, s původem ze Středomoří.  Brokolice obsahuje vitamin C, E, vitamin B1 a B2, beta karoten (provitamin A), kyselinu...
brlice.jpg Bršlice - kozí noha Bršlice obsahuje mnoho důležitých látek, podporuje trávení a pomáhá udržovat svěžest a výkonnost. V kuchyni našich předků se využívala velmi často. Kozí noha (bršlice) lemuje...
brusinky.jpg Brusinky Brusinky mají výbornou schopnost dodávat tělu spoustu výživných látek. Při užívání brusinek je však důležití dát si pozor na předávkování, které může být škodlivé....